background

Bent u patiënt? klik hier

Lousie 2 (402 x 268) (268 x 268)

Bent u verwijzer? klik hier

Arie en Daan 1 (268 x 402) (268 x 268) 

 • Autismevriendelijke mondzorg april 2018

  Nieuwsbericht: 15-05-2018

  Wist u dat onze zorgprofessionals hun kennis omtrent ASS regelmatig bijspijkeren. Zo zijn zij weer uitgenodigd voor de 25e werkgroep voor autismevriendelijke mondzorg.

  Misschien heeft de werkgroep ook tips voor u

 • Workshop onvoorwaardelijk ouderschap

  Nieuwsbericht: 11-05-2018

  Heeft u ook wel eens dat....

  > U op zoek bent naar wat de beste manier is om met jouw kind(eren) om te gaan?

  > U zich afvraagt of je wel het goede doet?

  > U het fijn vindt om (nieuwe) inzichten te krijgen over het ouderschap?

  Het Ouders Lokaal in De Bilt geeft hier een workshop over.

  Klik hier om naar de website van Ouders Lokaal te gaan. 

 • Verwaarloosd kindergebit door kosten

  Het kindergebit dat verwaarloosd wordt uit angst voor hoge kosten is ook iets wat wij zien bij kinderkliniek Tandinzicht. Ieder kind tot 18 jaar heeft recht op basiszorg en ook wij maken ons hier hard voor.

  Klik hier om het artikel te lezen "kindergebit verwaarloosd uit angst voor hoge kosten".

  tandenborstels
 • gemotiveerde tandarts

  Als een tandarts gaat zingen op de melodie  shape of you van Ed Sheeran kan ik niet anders dan u dit laten zien.

  Klik hier voor de video

  tandinzicht tand
 • Tandinzicht bestaat 5 jaar

   

  5 jaar Tandinzicht2.JPGAl vijf jaar proberen wij kinder kiespijn de wereld uit te helpen.

  Dit doen wij met een dynamisch team waar we trots op zijn.
  Wij willen een ieder op deze manier bedanken voor het vertrouwen en onze waardering uitspreken voor het goede wat we met elkaar de afgelopen jaren hebben mogen bereiken.
  Op naar het volgend mijlpaal.

  TIZ

   

  5 jaar Tandinzicht.JPG
 • Kipam foundation

  Kinderkliniek Tandinzicht Sponord het Kipam Foundation waar wij eens per jaar een nieuwsbrief van ontvangen.

  U kunt over deze sponsoring alles terug lezen op www.kipam.nl 

  Klik hier voor de nieuwsbrief

  Kipam
 • Bijzondere Koekjes

  Vandaag (05-04-2017) werden wij verrast met een traktatie van Haske Timmerman (11jr) uit Huizen. Wij vonden dit zo bijzonder dat wij dit met een eervolle vermelding op de website hebben gezet.

  Haske, dank je wel! TIZ koekjes.JPG

  TIZ koekjes1.JPG
 • Oproep tandartsen aan ouders:

  Laat peuter op controle komen

  Tandartsen roepen ouders in het AD op om met hun peuter op controle te komen. Ruim 60 procent van de peuters gaat niet naar de tandarts en 41 procent heeft op 5-jarige leeftijd al een of meerdere gaatjes, schrijft de krant. Tandartsen zien peuters bij wie een tand moet worden getrokken of wortelkanaalbehandelingen of kronen nodig zijn.

  leer meer hierover >

  bron NOS

  kies met kroon doorzichtig
 • Antibioticagebruik in kindertijd

  verhoogt risico op hypomineralisatite

  HELSINKI – Kinderen die in de eerste levensjaren bepaalde typen antibiotica krijgen, lopen een verhoogd risico op het ontwikkelen van hypomineralisatie van molaren en incisieven. Dat blijkt uit Fins onderzoek. Kinderen die in hun eerste levensjaar penicilline of macroliden hebben gebruikt, of amoxicilline in de eerste drie jaar van hun leven, hebben een hogere odds ratio op het ontwikkelen van het glazuurdefect dan kinderen die deze medicatie niet kregen.

  lees meer >

  bron Dental Tribune

  pillen tandinzicht
 • Ouders van kinderen met gaatjes zijn....

  De ouders van kinderen met veel gaatjes zijn gemiddeld strenger en negatiever dan ouders van kinderen zonder gaatjes. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Maddelon de Jong-Lenters van het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). De kindertandarts vergeleek videoregistraties van de interactie tussen ouders en kinderen mét en zonder cariës, en ontdekte bij de laatste groep veel meer positieve bevestiging van de ouder naar het kind.

  lees verder>     

  bron Dental Tribune

  logo
 • Poetstoppers

  De scholen zijn weer begonnen dus ook het lesgeven in poetsen mag hier niet aan ontbreken.

  De behandelaren van tandinzicht helpen u hier graag bij.

  poetstoppers behandelaren bij Tandinzicht.JPG
 • Kroon beter dan vulling in melkkiezen

  Een voorgevormde kroon is, ongeacht het type, altijd te verkiezen boven een vulling in een melkmolaar met ernstig tandbederf. Dat is de herziene visie van de Cochrane Oral Health Group in Manchester. Ook staat in het advies dat de Hall-techniek de meest geschikte methode is om de kroon passend te maken, omdat deze het minste ongemak en problemen voor patiënten geeft.

  lees verder>

  bron: Dental Tribune

  kies met kroon doorzichtig
 • Tandinzicht Uitje!

  Op 08-01-2016 heeft het team van TandInZicht op de boot van Rederij "De Watermannen" de lightshow van amsterdam bewonderd. Dit als een nieuwe start voor 2016. Wij wensen een ieder een geweldig 2016 toe!

  DeWatermannen-hr-25 Tandinzicht
 • Protocol voor het inschatten van risico op cariës

  Beginnende cariës kan worden gestopt, hersteld en voorkomen zonder te boren, concluderen onderzoekers van de Universiteit van Sydney na een 7 jaar durend onderzoek, gepubliceerd inCommunity Dentistry and Oral Epidemiology. Door preventie kan de noodzaak van boren met 30 tot 50% worden verminderd.

   

  Poetsinstr
 • Relatie stress moeder en cariës bij kinderen

  Onderzoekers hebben gegevens van 716 Amerikaanse kinderen tussen de 2 en 6 jaar oud geanalyseerd, en hun moeders in de leeftijd van 30 tot 36 jaar. Hieruit bleek dat cariës vaker voorkomt bij kinderen van wie de moeders 2 of meer kenmerken tonen van chronische stress, zoals een hoge bloeddruk. Chronische stress stond ook in verband met hoe vaak de kinderen borstvoeding kregen en het tandartsbezoek later. Moeders met chronische stress gaven minder of geen borstvoeding. Cariës kwam het meest voor bij kinderen die geen borstvoeding hadden gekregen. Deze kinderen kregen ook vaker ongezondere voeding met veel suikers, wat leidt tot cariës.

  De onderzoekers pleiten er daarom voor in het landelijk beleid voor de mondgezondheid rekening te houden met het effect van de levenskwaliteit van de moeder op het gebit van haar kind.

  (Bron: American Journal of Public Health, november 2015)

  Makr beh 2
 • Korte algehele anesthesie geen risico voor jonge kinderen

  Kinderen die anesthesie krijgen op jonge leeftijd hebben geen verhoogd risico op neurologische schade op de langere termijn.

  Dit blijkt uit het eerste internationale onderzoek in 28 grote kindercentra in 7 landen, inclusief het UMC Utrecht. De eerste resultaten van dit nog lopende onderzoek zijn gepubliceerd in The Lancet.

  In totaal werden sinds 2006 de langetermijneffecten van anesthesie bij 722 patiënten jonger dan 5 maanden oud onderzocht.

   

 • Kinderen krijgen hier prima tandheelkundige zorg

  01/04/2016

  De reactie van prof. dr. R. Burgersdijk, emeritus hoogleraar tandheelkunde op de brief van Jaap Veerkamp, voormalig opleider kindertandheelkunde bevat flagrante onjuistheden.

  Burgersdijk weet dondersgoed dat kindertandartsen die behandeling onder narcose aanbieden wel degelijk een 'stepped care'- model hanteren waarbij preventieve benadering (en indien zinvol beslijpen) als eerste worden geprobeerd.

   

  logo
 • Is Nederlands kindergebit in verval?

  De 6-jarige Owen zit bij zijn moeder op schoot in de tandartsstoel. Anesthesioloog Michiel Schutter legt hem uit dat hij een pilotenmasker op krijgt. 'Als je er heel hard in blaast, gaat deze ballon omhoog vliegen', zegt Schutter terwijl hij naar de beademingsballon wijst. Owen blaast en blaast, met grote bolle wangen. Zijn ogen zijn strak gericht op de groene ballon, die in de hand van de anesthesioloog steeds hoger de lucht in gaat. Zijn ogen beginnen af en toe een beetje dicht te vallen. Even later trappelt hij flink met zijn benen en probeert hij zich om te draaien. Owen is dan al bewusteloos, legt Michiel Schutter uit. Het is een reactie van het lichaam in het stadium vlak voor de diepe narcose, te vergelijken met een diepe droomslaap. Het getrappel houdt snel op. Geroutineerd brengt Schutter een beademingsbuisje in de keel van het jongetje. Een infuus met propofol en remyfentanyl, een morfine-achtige stof, houdt Owen onder zeil en stilt de pijn.

  <lees verder>

 • Onderzoek narcose bij kinderen

  Narcose bij kinderen is veilig. Dat blijkt uit een grote studie van het UMC Utrecht naar de bijdrage van anesthesie aan kindersterfte. Kinderanesthesioloog Jurgen de Graaff onderzocht ruim 45.000 operaties bij kinderen die tussen 2006 en 2012 in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht zijn uitgevoerd.

  De studie is online gepubliceerd in het British Journal of Anaesthesia.

  Dertig dagen
  De Graaff heeft alle sterfgevallen binnen dertig dagen na de operatie bestudeerd. Daaruit heeft hij geconcludeerd dat de kans dat een kind overlijdt door de narcose te verwaarlozen is. De onderzoeker vond dat 42 van elke tienduizend geopereerde kinderen uit de onderzoekgroep binnen een maand overleden. 

  Bij één van die 42 gevallen speelde de anesthesie of de uitvoering van de operatie een rol bij het overlijden. In alle andere gevallen overleden de kinderen aan de gevolgen van hun ziekte.

  Allerjongsten 
  Alleen de allerjongste en ernstig zieke kinderen hebben een verhoogd risico op overlijden, net als kinderen die een hartoperatie krijgen of een spoedingreep moeten ondergaan. Maar "de ernstige complicaties zijn voor hen ook op één hand te tellen en bovendien hebben ze de operatie hard nodig," zegt De Graaff.

  Het onderzoek is het eerste in zijn soort in Europa. De Graaff is de studie gaan doen omdat hij wilde weten wat de specifieke risico's zijn die narcose oplevert voor kinderen. 

  Bron: http://nos.nl/artikel/2061549-umc-utrecht-narcose-bij-kinderen-veilig.html

  narcose bij kinderen Tandinzicht 864x486
 • Technieken voor behandeling van angstige kinderen

  Angstige kinderen zijn een uitdaging voor iedere tandarts. Om het vertrouwen en medewerking van deze kinderen te krijgen is het belangrijk om de angst te (h)erkennen. De Ierse kindertandarts Dr. Abigail Moore deelt een aantal technieken voor het behandelen van angstige kinderen. 

  voor meer info klik hier

  Bron: JIDA, volume 61, number 1, page 30-32

   

  Wendy beh
 • Kindergebitten

  28-07-2015

  Met ontzetting las ik in de krant van 20 juli het bericht over kindergebitten in zeer slechte staat: ontstekingen, abcessen en dikke lagen tandplak. Terecht slaan tandartsen daarover alarm. Een goed gebit is uitermate belangrijk; ook een kindergebit. Ik zou willen pleiten voor een herinvoering van de schooltandverzorging.
  Vroeger kwam de ‘dental car’ twee keer per jaar bij school. Bij elk kind op school werd het gebit gecontroleerd. In de ‘dental car’ vond gebitscontrole plaats en er werd voorlichting gegeven over mondzorg en tandenpoetsen. Soms kreeg een kind een brief mee voor verdere behandeling bij de eigen tandarts. Ook werd in de ‘dental car’ in geval van gaatjes gevuld of, indien nodig, een kies getrokken.

  Hier moet de regering gewoon geld voor vrijmaken. Een goede mondzorg heeft prioriteit. Op school komt elk jaar wel de schoolarts; waarom dan geen schooltandverzorging? Veertigduizend kinderen met een rot gebit zijn er veertigduizend te veel. Goede voorlichting over mondzorg kan niet vroeg genoeg beginnen. Dat kan heel veel ellende en pijn voorkomen. En na elke maaltijd tandenpoetsen en voor het naar bed gaan. Het is het behoud van het gebit. 

  Ingezonden brief Monique Lourens

  Bron: Nederlands Dagblad, 25-07-2015

  KNMT
 • Ernstig verwaarloosd gebit bij 40.000 jonge kinderen

  Ernstig verwaarloosd gebit bij 40.000 jonge kinderen

  KNMT 20/07/2015  & RTLNIEUWS 18/07/2015 voor het nieuwsfragment klik hier

  Naar schatting 40.000 jonge kinderen hebben een ernstig verwaarloosd melkgebit. Tandartsen zien geregeld dikke lagen plak en etensresten in het hele gebit, en afgebrokkelde of tot stompjes afgesleten tanden.
  Daarnaast constateren ze geregeld ernstige ontstekingen en abcessen in de mond. Die zijn soms zo vergevorderd dat ze het kaakbeen aantasten. Dat heeft in een enkel geval een levensbedreigende situatie tot gevolg.

  De gegevens komen uit een onderzoek van de researchredactie van RTL Nieuws. De 66 tandartsen die hieraan meededen, melden samen bijna 10.000 gevallen van verwaarlozing bij kinderen tussen twee en zeven jaar. Op basis van dat aantal komt de landelijke tandartsorganisatie KNMT op het aantal van 40.000 ernstig verwaarloosde kindergebitten.

  Hele dag zoetigheid
  Oorzaak van de verwaarlozing zijn ouders die hun kinderen de hele dag door zoetigheid geven en ook 's avonds en 's nachts nog een flesje sap of 'pyjama-papje' geven. Poetsen loopt soms uit op een strijd die deze ouders niet altijd aangaan. Ook mijden ze de tandarts en gaan ze pas als de pijn bij hun kind ondraaglijk is. Dan is het vaak al te laat.
  Bij aangetaste gebitten zijn tanden dan vaak niet meer te redden en moeten er tanden en kiezen worden getrokken. Een kwart van de tandartsen moet kinderen doorverwijzen naar een gespecialiseerde kindertandarts of kaakchirurg.

  Vaker bij de kaakchirurg
  Uit cijfers van zorgautoriteit NZA blijkt dat kaakchirurgen in ziekenhuizen steeds meer jonge kinderen op de operatietafel krijgen bij wie meerdere tanden en kiezen moeten worden getrokken onder algehele narcose. In 2012 ging het om 626 operaties. In 2013 steeg dit aantal met 40 procent naar 861. Over 2014 heeft de helft van de ziekenhuizen nog geen cijfers aangeleverd, maar de teller staat nu al op 639.

  Kinderkaakchirurg Jacques Baart van het VUmc denkt dat het aantal verrichtingen in 2014 verder zal stijgen en richting de 1000 zal gaan.

  Volgens de tandartsen reageren de meeste ouders geschrokken en schamen ze zich voor de situatie. Ruim een kwart van tandartsen heeft soms te maken met ouders die onverschillig, ontkennend en soms zelfs boos reageren. Volgens kinderkaakchirurg Baart geven ouders vaak hun kind de schuld van de situatie. "Dan zegt een ouder over mijn schouder meekijkend: zie je wel, je moet beter poetsen. Dan draai ik me om en zeg ik: er is niemand die er wat aan kan doen behalve u", aldus Baart.

  Een aantal keren per jaar is de situatie zo erg dat de kaakchirurg ouders aanmeldt bij de kinderbescherming. Van de ondervraagde tandartsen zegt er één een paar keer per jaar meldingen te doen van kindermishandeling.

  Reactie KNMT
  De KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandgeheelkunde) herkent jammer genoeg de resultaten van het RTL-onderzoek. Ons bereiken regelmatig signalen van leden die kinderen met een erg slecht gebit op controle krijgen; en het blijkt ook uit onderzoek dat wij onder tandartsen doen. De problemen lijken zich daarbij te concentreren in bepaalde regio’s: in de grote steden en sociaal zwakkere regio’s in Nederland.

  De sleutel tot het tegengaan van dit probleem is ervoor zorgen dat jonge ouders hun kinderen zo vroeg mogelijk aanleren wat je moet doen om een gezond gebit te houden. En dat ze met hun kind in ieder geval vanaf twee jaar oud voor controle naar de tandarts gaan

  KNMT
 • Veel kinderleed door slecht melkgebit

  Uitzending Een Vandaag  

  Op 25 februari heeft tandinzicht meegewerkt aan een uitzending van één vandaag.
  In dit item heeft TandInZicht samen met de ACTA tandbederf bij jonge kinderen besproken.

  U kunt de uitzending over dit onderwerp hier terug kijken. 

   

  Tandinzicht Een Vandaag 25-02-2015
 • Gewoon Gaaf

   

  Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind
  van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder
  en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het
  voorkomen van cariës. Wie goed zijn tanden poetst en er een verstandig
  consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden!

  Uit recent wetenschappelijk onderzoek in Nederland
  (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode
  tot 70% minder caviteiten kan leiden.

  Doe ook mee met Gewoon Gaaf!

  gewoon gaaf ivoren kruis tandinzicht
 • Tandinzicht Mobiel

  Vanaf 14 juli 2014 komt u ons overal tegen in de regio en wel op de fiets. Er zijn vier TandInZicht fietsen uitgedeeld aan de medewerkers van TandInZicht. Komt u ze tegen bel dan even.

   

  tandinzicht fietsen.JPG
 • Kindergebit ontwikkelt zich sneller

  22 aug 2014
  NT NIEUWS | DIFFERENTIATIES EN SPECIALISMEN
  De gebitsontwikkeling van negen- en tienjarigen is in de afgelopen jaren veranderd. Dat concluderen onderzoekers van de afdeling Epidemiologie van het Erasmus MC in hun onderzoek ‘Generation R’. De onderzoekers vergeleken de tandheelkundige ontwikkeling van deelnemers aan dit onderzoek met dat van kinderen die eerder hebben deelgenomen aan studies in Nijmegen en Amsterdam. De resultaten laten zien dat kinderen geboren in 2003 een snellere gebitsontwikkeling doormaken dan kinderen die veertig jaar geleden geboren zijn.
  Kinderen zullen hierdoor al vroeger naar een orthodontist moeten indien zich tand- en kaakstoornissen voordoen, aldus de onderzoekers. In andere onderzoeksprogramma’s van Generation R wordt onder andere gekeken naar de voeding en sociaal demografische kenmerken zoals leeftijd en nationaliteit.
  Aan de hand van deze gegevens wordt gekeken hoe deze factoren van invloed zijn op de ontwikkeling van het gezicht en het gebit van negen- en tienjarige jaar oude kinderen. (EB)

  mond met daan
 • film mondgezondheid

  Op 23 mei zijn in kinderkliniek TandInZicht opnamen gemaakt over de hoge kwaliteit van tandheelkundige zorg en mondgezondheid in Nederland. Het 3 minuten durende filmpje wordt op 21 juni 2014 op RTL 4 uitgezonden.

  Wilt u het filmpje nu zien klik dan hier

  ant
 • Compilatie Opening TandInZicht

  De officiële opening van TandInZicht op 07-09-2013 ligt al weer zes maanden achter ons.
  De fotograaf heeft op deze dag een prachtige compilatie gemaakt die wij u niet willen onthouden.

  Wilt u het fimpje bekijken klik hier

   

   

   

  Skydancer tandinzicht
 • Instructieles op de international school Utrecht

  Arie Riem van Tandinzicht heeft op dinsdag 4 februari 2014 op de international school in utrecht poetsles gegeven. Naast het poetsen hebben de kinderen meer inzicht gekregen over het gebit en hoe je deze het beste kan verzorgen. De kinderen waren zeer gemotiveerd.

  Tandinzicht poetsles internationalschool 040214 kl
 • vroeggeboorte leidt tot slecht tandglazuur

  Vroeggeboorte leidt tot slecht tandglazuur

  10-12-2013 

  Kinderen met een laag geboortegewicht en kinderen die vroegtijdig zijn geboren hebben een verhoogd risico dat grote delen glazuur op hun melktanden en kiezen afwezig is. Dat blijkt uit een Deense literatuurstudie in het European Journal of Oral Sciences.

  Bekend is dat stoornissen in de glazuurstructuur, door onvolledige verkalking van de tandkiemen in de kaken, door allerlei oorzaken al na 16-20 weken in de zwangerschap kunnen ontstaan. Consultatiebureaus doen er verstandig aan deze kinderen al vroeg naar de tandarts te verwijzen.

  Bron: NRC Handelsblad, 09-12-2013

 • Officiële Opening 07-09-2013

  Op zaterdag 7 september is kinderkliniek TandInZicht officieel geopend.

  Als u een indruk wil krijgen van de deze bijzondere dag dan kunt u hier klikken 

  entree tandinzicht 2.JPG
 • frisdrank leidt tot agressie bij vijfjarigen

  Frisdrank leidt tot agressie bij vijfjarigen
  Kinderen die vier of meer glazen frisdrank per dag drinken zijn twee keer zoveel geneigd om dingen van anderen kapot te maken, in gevechten te belanden en mensen aan te vallen. Ze kunnen ook moeilijk geconcentreerd blijven en trekken zich vaker terug vergeleken bij leeftijdsgenoten die geen frisdrank drinken. Dit concluderen onderzoekers onder leiding van de Columbia University in New York vrijdag in the Journal of Pediatrics. http://www.nu.nl/wetenschap/3552942/frisdrank-leidt-agressie-bij-vijfjarigen.html, 18-8-2013

  tandenborstels
 • 10000ste poetsles 20-06-2013

  Enorm enthousiasme tijdens 10.000ste poetsles Hou je mond gezond! in Utrecht 20-06-2013

  Dinsdag 18 juni gaf kindertandarts Arie Riem samen met mondhygiënist Lisanne Lageweg de 10.000ste poetsles Hou je mond gezond!. De leerlingen van groep 4 van de Utrechtse Schoolvereniging waren de gelukkigen. Zelfs de hitte op de zolder van de school mocht de pret niet drukken. De camera van RTV Utrecht maakte de toch al bijzondere poetsles nóg spannender. Op UStad volgde dezelfde middag een mooi beeldverslag. De trots straalt van Arie en Lisanne af als ze voor de klas staan. Diverse kinderen krijgen een ‘high five’ van de pedodontoloog als ze het juiste antwoord geven op zijn vraag. Arie en Lisanne brachten de kinderen op een luchtige manier kennis bij over de mond en het gebit, tandenpoetsen, gaatjes, tanderosie en de zeven eet- en drinkmomenten. “Hoe bacteriën gaatjes maken, niet zo veel snoepen, in een vaste volgorde tandenpoetsen”, antwoorden de leerlingen spontaan op de vraag wat ze vandaag hebben geleerd.

   

  Voor_ieder_kind_een_tandenborstel_en_tube_tandpasta[1]
 • 19-mei-2011 Arie NOS

  Steeds meer kleuters met slecht gebit

  De driejarige Luca bij tandarts Riem voor de volledige informatie klik op NOS

  Dit bericht is van donderdag 19 mei 2011, 16:53 
  Door verslaggever Pauline Broekema

  Een peuter van 1 jaar en negen maanden met zwarte tandjes en ontstekingen. Voor kindertandarts Arie Riem was het een absoluut dieptepunt. Hij heeft het gebitje onder narcose moeten trekken.

  Ze doen er wel degelijk toe, de melktanden. Het is onverstandig om maar een beetje aan te rommelen, een loopje te nemen met poetsen. Melktanden zijn van groot belang voor de taalvaardigheid van een kind. Het leert er beter door spreken.

  Het kind leert ook goed kauwen. En zo'n tandeloos bekje bij een tweejarige is niet echt een plezierig gezicht. Bovendien kunnen problemen met de melktanden hun sporen achterlaten in volwassenen gebit.

  Lees meer

  mei 2011